Kreeft met cantharellen en parmezaan

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/11/2001 - 10:26
Bereidingswijze



Snijd de kreeften in de lengte in tweeen en verwijder de scharen. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de scharen. Snijd in kleine blokjes. Bewaar. Hak de rest en zet opzij.


Was de cantharellen verschillende keren. Zet weg. Bewaar 2 mooie dragontakjes en hak de rest. Zet koel. Doe in een braadpan met 25 g Solo de fijngehakte kreeftresten, 100 g cantharellen, 1/2 groentebouillonblokje en 1,5 dl water. Laat inkoken tot de helft, zeef en zet weg.




De dag zelf, voor je opdient, kleur je de kreeftenstaarten langs de snijkant in een braadpan met de 25 g overblijvende Solo en zet je ze in de warme oven (180 ?C gedurende 5 minuten) met de 4 g grof gemalen peper. Houd warm.


Laat de kleine kreeftenblokjes 3 minuten fruiten in dezelfde pan. Ontvet. Giet de kreeftensaus erbij, voeg de gehakte dragon toe, een vleugje muskaatnoot en meng het geheel.


Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smeer in met flink wat Solo. Rasp de parmezaan, strooi hem in een ronde vorm met een diameter van 7 of 8 cm op de bakplaat. Zet in de oven tot het goudbruin kleurt.


Warm het garnituur weer op. Leg de kreeft, de cantharellen, een wafeltje parmezaan, de saus en een takje dragon op een bord. Schenk bij deze bereiding een glas Blanc de Blancs de Champagne.
Gegarandeerd Franse topklasse !

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk hoofdgerecht voor Nieuwjaar
Ingrediƫnten
Ingredienten:

? 4 kreeften (tussen 350 en 400 g)
? 400 g cantharellen of girolles
? grof gemalen peper
? 100 g Solo
? 1 groentebouillonblokjes
? 10 g verse dragon
? 50 g parmezaan
? 1 sjalotje
? 0,5 l droge witte wijn
? peper en zout
? muskaatnoot

Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
936139
Homepage ID
1169034
Smaak
P
Teller
346
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het meeste werk doe je de dag voordien. Dompel de kreeften 2 tot 3 minuten in een kookpot met kokend water en een groentebouillonblokje. Ook het garnituur kun je de dag voordien maken: doe de overblijvende cantharellen (300 g) in een pan met 50 g Solo. Voeg zout en peper toe. Braad stevig gedurende 4 minuten; voeg het in fijne blokjes gesneden sjalotje toe; laat zachtjes slinken, zet vervolgens het vuur hoger en deglaceer met witte wijn tot de wijn geabsorbeerd is.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
broderieanglaise
Gelegenheid