Sneeuwballen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/30/2001 - 20:02
Bereidingswijze
Breng het water met de boter in een pan aan de kook.
Zet het vuur zachtjes en voeg in een keer de mix toe.Roer alles op een laag vuur goed door tot een samenhangende deegmassa ontstaat.Neem de pan van het vuur,roer een voor een de eieren door het deeg. Verhit de olie.Schep met een lepel stukjes ter grote van een ei uit het deeg. Laat de bolletjes in de hete olie glijden.Bak de sneeuwballen in 2a3 min. rondom goudbruin. Laat ze uitlekken en afkoelen. Klop ondertussende slagroom met de suiker stijf en doe de slagroom in een spuitzak.Knip een klein gaatje in de sneeuwballen en vul ze met slagroom.
Vertel iets leuks over dit recept
Dit zijn gevulde oliebollen.
Ingrediƫnten
150gr. mix voor oliebollen, 2 dl. water, 50 gr.boter, 4 eieren, 2,5 dl. slagroom, 2 eetlepels suiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
Frituurpan
Leuke tips
Serveer de sneeuwballen met poedersuiker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
934823
Homepage ID
1054677
Smaak
Z
Teller
626
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikmonic
Gelegenheid