monchoutoetje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/23/2001 - 10:33
Bereidingswijze
Zet nu alles ongeveer twee uur in de koelkast om op te stijven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een zoet frisse combinatie van monchou, likeur en vruchten
Ingrediƫnten
2 pakjes monchou, pak lange vingers, likeur (bijv. safari, amaretto, kirsch), bekertje slagroom, vanillesuiker, honing, halve liter magere kwark, fruit (bijv. ingemaakte kersen, aardbeien, banaan)
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer, (oven)schaal, lepel en eventueel een mes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
933858
Homepage ID
49821
Smaak
R
Teller
1244
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
klop de slagroom stijf met het zakje vanillesuiker, klop daarna de twee pakjes monchou los totdat het een gladde massa is, voeg dan de kwark aan de monchou toe en roer zachtjes tot het een egale massa is en klop dit door de slagroom heen. Voeg naar smaak (ongeveer twee eetlepels) honing toe. Bedek de bodem van de schaal met lange vingers en giet hier de gekozen likeur overheen. Als de likeur in de koekjes is getrokken bedek deze dan met de monchoumassa en leg daar het fruit op zodat het de monchou bedekt.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid