Kaas-chococake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/14/2001 - 09:49
Bereidingswijze
verwarm de oven voor op 200 C. vet een bakvorm van 9x25,5 cm goed in met boter of leg er een vel bakpapier in op de bodem. verkruimel de koekjes. vermeng ze met de zachte boter. schep het mengsel in de bakvorm, druk goed aan. breek de bittere en de melkchocolade in stukjes. doe ze in een vuurvaste kom. zet in een warmwaterbad tot de chocolade gesmolten is. klop de room half stijf. klop de eiwitten zo stijf, dat ze in pieken rechtop blijven staan. vermeng de ricotta met de suiker en de opgeklopte room. roer goed glad. doe er de gesmolten chocolade bij. roer weer goed glad. spatel de eiwitsneeuw luchtig door de kaasmassa. schep het mengsel in de vorm. bak de cake 25 min. in het midden van de oven. schakel de oven uit, maar laat de cake nog 10 min. in de oven staan. laat hem afkoelen in de vorm. pocheer de rode vruchten 2 min. in de frambozensiroop. laat ze wat afkoelen. werk net voor het opdienen de cake af met chocolade krullen.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
nagerecht.
Ingrediƫnten
125 g harde koekjes(bv. petit beures), 50 g zachte boter, 125 g bittere chocolade, 125 g melkchocolade, 25 g fijne suiker, 500 g ricotta, 2 dl slagroom, 2 eiwitten, boter voor de bakvorm.
AFWERKING: 125 g melkchocolade, 125 g rode vruchten(diepvries), 1 dl frambozensiroop.
Leuke tips
leg op elk bord een stuk cake, napeer rondom met een klein beetje van de siroop en rondom de rode vruchten.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
929583
Homepage ID
943161
Smaak
Z
Teller
366
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
poeder
Gelegenheid