amaretto cheesecake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/05/2001 - 15:41
Bereidingswijze
BODEM: vermeng de ingredienten. druk op de bodem en aan de zijkanten van een beboterde springvorm met een doorsnede van 23 cm. af laten koelen. de oven op 160 C voorverwarmen.
VULLING: klop de kaas met de suiker tot room. klop de eieren er een voor een door. roer de aroma en likeur erdoor. bak 1,5 uur in de oven. neem het uit de oven en laat afkoelen op kamertemperatuur.
GLAZUUR: vermeng de boter met de chocolade in een steelpan, warm het op maar laat het niet koken. haal de pan van het vuur af en roer de amaretto erdoor. schenk het mengsel over de cheesecake. laat het 2 uur in de koelkast staan. garneer het met amandelen en laat het nog 6 a 8 uur in de koelkast staan.
Vertel iets leuks over dit recept
Mmmmmm... (voor 8-10 personen)
Ingrediƫnten
BODEM: 450 g italiaanse bitterkoekjes(verkruimeld),4 el gesmolten boter.
VULLING: 675 g roomkaas, 145 g kristalsuiker, 4 eieren, 2 tl amandel-aroma, 4 el amaretto(likeur).
GLAZUUR: 2,5 dl heldere boter, 2,5 dl pure chocolade, 1,25 dl amaretto(likeur), 70 g geschaafde en geroosterde amandelen.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
928361
Homepage ID
943161
Smaak
R
Teller
2902
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
poeder
Gelegenheid