Bereidingswijze
Afgekoelde aardappelen in een grote kom. Fijn stampen. (met mixer wordt het te nat)
Corned-beef,ui,ananas,bosuitje en lekker veel augurkjes en zilveruitjes klein snijden.
Bij de aardappelen doen en door elkaar roeren.
Paar scheppen mayonaise erbij eventueel een beetje augurken nat. Het moet een smeuige massa worden. (niet te nat) Op smaak brengen met peper zout en paprikapoeder.
Was blaadjes sla en dep ze droog.
Leg ze op de platte schaal.
Schep de massa er op. (Laat aan de randen de sla uitkomen, het oog wil ook wat) Strijk de massa glad met een lepel. Doe er een paar schepjes mayonaise op. Strijk dat helemaal over de massa uit met een mes of lepel. Versier de salade vervolgens met komkommer,reepjes augurk, fijngesnipperde bosui, plakjes sinaasappel,1/2 of in plakjes gesneden eieren, paprika, ananas en tomaat. (je kan er natuurlijk opdoen of bijleggen wat je maar wilt) steek toefjes peterselie in en rondom de salade.
Strooi heel klein beetje parikapoeder erover heen. En her en der, ietsje provencaalse kruiden. (ook voor het oog)
Corned-beef,ui,ananas,bosuitje en lekker veel augurkjes en zilveruitjes klein snijden.
Bij de aardappelen doen en door elkaar roeren.
Paar scheppen mayonaise erbij eventueel een beetje augurken nat. Het moet een smeuige massa worden. (niet te nat) Op smaak brengen met peper zout en paprikapoeder.
Was blaadjes sla en dep ze droog.
Leg ze op de platte schaal.
Schep de massa er op. (Laat aan de randen de sla uitkomen, het oog wil ook wat) Strijk de massa glad met een lepel. Doe er een paar schepjes mayonaise op. Strijk dat helemaal over de massa uit met een mes of lepel. Versier de salade vervolgens met komkommer,reepjes augurk, fijngesnipperde bosui, plakjes sinaasappel,1/2 of in plakjes gesneden eieren, paprika, ananas en tomaat. (je kan er natuurlijk opdoen of bijleggen wat je maar wilt) steek toefjes peterselie in en rondom de salade.
Strooi heel klein beetje parikapoeder erover heen. En her en der, ietsje provencaalse kruiden. (ook voor het oog)
Vertel iets leuks over dit recept
Een salade, al 40 jaar in onze familie, op tafel in de nacht van oud naar nieuwjaar.
Ingrediƫnten
1 kilo, gekookte en afgekoelde, aardappelen.
1 blik corned beef.
1 ui.
1 pot zoetzure augurken.
1 pot zilveruitjes
1 blikje ananas.
1 krop sla
peterselie
komkommer.
paprika (bij voorkeur rood voor de kleur).
tomaat.
4 hardgekookte eieren.
mayonaise of halvanaise.
zout, peper, paprikapoeder scherp, provencaalse kruiden.
bosuitje.
(beetje augurken vocht, indien te droog).
sinaasappel
1 blik corned beef.
1 ui.
1 pot zoetzure augurken.
1 pot zilveruitjes
1 blikje ananas.
1 krop sla
peterselie
komkommer.
paprika (bij voorkeur rood voor de kleur).
tomaat.
4 hardgekookte eieren.
mayonaise of halvanaise.
zout, peper, paprikapoeder scherp, provencaalse kruiden.
bosuitje.
(beetje augurken vocht, indien te droog).
sinaasappel
Hulpmiddelen & keukengerei
stamper.
Platte schaal
Platte schaal
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
927366
Homepage ID
1018510
Smaak
A
Teller
20852
Drank
Uit
Bookmarked
34
Aantal reacties
11
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Aardappels koken en aflaten koelen.
Eieren hard koken.
Eieren hard koken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid