appelflappen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/27/2001 - 19:30
Bereidingswijze
Doe de bloem,de melk ,de eieren en het zout in een kom en klop het geheel tot een glad beslag.Roer vlak voor het bakken het water door het beslag.Verhit de olie in de frituurpan tot 180 graden.Haal de appelstukjes door het beslag en dompel ze vervolgens in de hete olie.Frituur de appelflappen in ongeveer 4 minuten bruin.Haal de appelflappen uit de frituurpan en laat ze uitlekken op keuken papier.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
250 gram bloem,15 centiliter water,10 th.lepelspoedersuiker,2 eieren,1 snufje zout,50 gram suiker,12 centiliter halfvolle melk,8 appels,1 eetlepel kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan
Leuke tips
U kunt ze bestrooien met poedersuiker.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
927161
Homepage ID
1024940
Smaak
Z
Teller
706
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Was de appelsschil ze en halveer ze.Verwijder de klok huizen uit de appels en snijd ze in dikke plakken.strooi de kaneel en de suiker over de appels en schep het geheel goed om. Zet de appels een paar uur in een afgesloten kom in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jabog33
Gelegenheid