Bereidingswijze
Snij de kipfilet in blokjes en wrijf ze in met de kipkruiden en zout.
Snij de paprika en de uien in grove stukken.
Bak dit samen in olijolie in een grote wok.
Voeg na 15 minuten de gesnipperde knoflook, de maiskolfjes en de champignons erbij. Bak dit onder voortdurend roeren in 10 minuten gaar.
Voeg dan de ratatouille, de curry en de ketjap toe.
Zet de pit op een kleine stand. Als dit warm is pak je de wok van het vuur.
Doe de groenten uit blik in een vergiet en spoel ze onder warm water af. Laat dit goed uitlekken en voeg het dan toe.
Schep de gemengde groenten voorzichtig onder de kip totdat het meegewarmd is. Doe dit zonder vuur onder de wok.
Snij de paprika en de uien in grove stukken.
Bak dit samen in olijolie in een grote wok.
Voeg na 15 minuten de gesnipperde knoflook, de maiskolfjes en de champignons erbij. Bak dit onder voortdurend roeren in 10 minuten gaar.
Voeg dan de ratatouille, de curry en de ketjap toe.
Zet de pit op een kleine stand. Als dit warm is pak je de wok van het vuur.
Doe de groenten uit blik in een vergiet en spoel ze onder warm water af. Laat dit goed uitlekken en voeg het dan toe.
Schep de gemengde groenten voorzichtig onder de kip totdat het meegewarmd is. Doe dit zonder vuur onder de wok.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een pittig Mexicaans kipgerecht
Ingrediƫnten
1 kg kipfilet
1 blik gemengde groenten (macedoine)
3 teentjes knoflook
2 gele paprika's
1/2 kg uien
2 glaasjes hele champignons
1 zakje kipkruiden (zout)
1 klein flesje curry-ketchup
1 borrelglaasje ketjap-manis
1 potje kleine maiskolfjes
1 blik ratatouille
olijfolie
1 blik gemengde groenten (macedoine)
3 teentjes knoflook
2 gele paprika's
1/2 kg uien
2 glaasjes hele champignons
1 zakje kipkruiden (zout)
1 klein flesje curry-ketchup
1 borrelglaasje ketjap-manis
1 potje kleine maiskolfjes
1 blik ratatouille
olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
grote wok en spatels
Leuke tips
Maak dit een dag van tevoren om de smaken goed in het gerecht door te laten dringen.
Je kunt het NIET invriezen dus maak niet te veel !
Lekker bij rijst, frites, of pitabrood.
Drink hier een lekker flesje Mexicaans bier bij bijvoorbeeld Corona of Sol.
Je kunt het NIET invriezen dus maak niet te veel !
Lekker bij rijst, frites, of pitabrood.
Drink hier een lekker flesje Mexicaans bier bij bijvoorbeeld Corona of Sol.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
927148
Homepage ID
1030586
Smaak
P
Teller
1805
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid