Bereidingswijze
In de koekenpan het sap verwarmen en er de suikerklontjes met het sinaas
appelaroma en de resterende boter aan toevoegen.
De stukjes pannenkoek
een voor een door dit geurige mengsel halen en in de pan opstapelen.
Het geheel overgieten met een mengsel van likeur en brandewijn en er een
brandende lucifer bij houden.
Wachten tot de vlammen gedoofd zijn en
daarna het gerecht met cacao bestuiven.
Direct opdienen op warme
bordjes.
appelaroma en de resterende boter aan toevoegen.
De stukjes pannenkoek
een voor een door dit geurige mengsel halen en in de pan opstapelen.
Het geheel overgieten met een mengsel van likeur en brandewijn en er een
brandende lucifer bij houden.
Wachten tot de vlammen gedoofd zijn en
daarna het gerecht met cacao bestuiven.
Direct opdienen op warme
bordjes.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk, maar machtig, toetje voor 2 personen!
Ingrediƫnten
60 gr. bloem
1 ei
2 theel. suiker
een snuf zout
45 gr. boter
2 sinaasappels
12 suikerklontjes
5 eetl. sinaasappellikeur
4 eetl. brandewijn
2 theel cacao
1 ei
2 theel. suiker
een snuf zout
45 gr. boter
2 sinaasappels
12 suikerklontjes
5 eetl. sinaasappellikeur
4 eetl. brandewijn
2 theel cacao
Leuke tips
Hierbij past: vanilleroomijs en koffie!
Eet smakelijk
Eet smakelijk
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
927025
Homepage ID
869650
Smaak
Z
Teller
285
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak met bloem en water een dik vloeibaar beslag.
Voeg hieraan het ei,
de suiker en het zout toe.
Blijven kloppen tot het stevige beslag
volkomen glad is.
In een pan 20 gram boter laten smelten en het dikke
beslag er in schenken.
Na 5 minuten de pannenkoek omkeren en hem 2
minuten later op een houten plank laten glijden.
De pannenkoek verdelen
in vierkantjes van 4 x 4 centimeter.Was de sinaasappels en droog ze af.
Wrijf de 12 suikerklontjes goed over de schil.
Pers daarna de
sinaasappels uit.
Voeg hieraan het ei,
de suiker en het zout toe.
Blijven kloppen tot het stevige beslag
volkomen glad is.
In een pan 20 gram boter laten smelten en het dikke
beslag er in schenken.
Na 5 minuten de pannenkoek omkeren en hem 2
minuten later op een houten plank laten glijden.
De pannenkoek verdelen
in vierkantjes van 4 x 4 centimeter.Was de sinaasappels en droog ze af.
Wrijf de 12 suikerklontjes goed over de schil.
Pers daarna de
sinaasappels uit.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid