Bereidingswijze
de eierdooiers en de basterdsuiker au bain marie kloppen. langzaam een derde deel van de Marsalawijn toevoegen en blijven kloppen tot een gebonden saus ontstaat. laten afkoelen. de slagroom stijfkloppen. de eiwitten stijfkloppen. de slagroom en eiwitten door de Marsalaroom scheppen. in een kom de koffie en de mascarpone door elkaar roeren en dit door het Marsalamengsel scheppen. de lange vingers door de rest van de Marsalawijn wentelen. over de bodem van 6 coupes de helft van de lange vingers verdelen. dit bedekken met de helft van het mascarponemengsel, de rest van de lange vingers en de rest van het mascarponemengsel. de coupes minstens 4 uur in de koelkast laten intrekken. vlak voor het serveren het cacaopoeder in een theezeefje doen en de tiramisu ermee bestrooien.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
(6 eieren)
Ingrediƫnten
6 eierdooiers, 6 el witte basterdsuiker, 5 dl Marsala wijn, 1/4 l slagroom, 2 eiwitten, 500 g mascarpone, 1 dl sterke koffie, ca. 20 lange vingers(boudoirs), cacaopoeder.
Leuke tips
bron: wat eten we vandaag(internet).
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
926295
Homepage ID
1030866
Smaak
R
Teller
1119
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid