Bereidingswijze
klop van het boekweitmeel, de bloem, eierdooiers, boter, een snuf zout en de melk een glad beslag. laat het beslag even rusten. klop de eiwitten stijf. schep de eiwitten luchtig door het beslag. bak hiervan kleine pannekoekjes in een koekepan met anti-aanbaklaag en weinig olie. houd de blini's warm onder alluminiumfolie. klop de mascarpone los en schep op elke blini een flinke toef. garneer ze met een half plakje zalm en flink wat verse kruiden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een feestelijk voorgerechtje.
Ingrediƫnten
75 gr boekweitmeel, 75 gr bloem, 2 eieren(gesplitst), 20 gr gesmolten boter, zout, peper, 1 dl melk, 250 gr mascarpone, 4 plakken gerookte zalm(ca. 100 gr), 2-3 el grofgesneden verse kruiden (zoals kervel, bieslook, dille, basilicum).
Hulpmiddelen & keukengerei
anti-aanbakpan
Leuke tips
TIP: u kunt ook prachtige blini's bakken in een poffertjespan met anti-aanbaklaag.
550 Kcal.p.p.
550 Kcal.p.p.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
920835
Homepage ID
943161
Smaak
H
Teller
1038
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid