gele paprikasoep met saffraan en romesco

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/05/2001 - 16:34
Bereidingswijze
prik enkele gaatjes in de rode ^peper en leg hem samen met alle paprika's onder een hete grill. rooster de groenten tot de schil zwart geblakerd is en doe ze dan in een kom. dek af met plastiekfolie en laat afkoelen. verwijder de schil, zaadjes en zaadlijsten en snij de groenten in stukken.
MAAK DE ROMESCO; doe de rode paprika en peper in de keukenmachine en voeg alle ingredienten, behalve de olijfolie en balsamico, toe. pureer tot een homogeen mengsel. voeg de olijfolie toe in een dun straaltje, terwijl de motor van de keukenmachine draait. roer tenslotte de azijn door de saus en kruid met zout en peper. verhit de olijfolie voor de soep en fruit de ui en knoflook. voeg de saffraan toe en fruit nog 1 min. voeg de paprika's en 1 liter water toe en laat 10 min. sudderen tot de groenten zacht zijn. pureer de soep tot een glad mengsel en roer er de balsamico door. kruid met zout en peper, en dien de soep op met een lepel romesco. werk af met peterselie en amandelschilfers.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een op en top feestelijk soepje!
Ingrediƫnten
VOOR DE ROMESCO: 1 rode paprika, 1 rode peper, 1 teentje knoflook(geperst), 50 gr amandelschilfers(geroosterd), 6 zongedroogde tomaten(gehakt), 1 kl paprikapoeder, 2 el platte peterselie, 100 ml extra vergine olijfolie, 1 el balsamico, zeezout en versgemalen peper.

VOOR DE SOEP: 1 el olijfolie, 1 zoete spaanse ui, 1 grote teen knoflook(gehakt), 1,5 kg gele paprika's, 1 dosis saffraanpoeder, 2 el witte balsamico, zeezout en versgemalen peper, platte peterselie, amandelschilfers.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
920498
Homepage ID
943161
Smaak
P
Teller
930
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
poeder
Gelegenheid