kaasfondue

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 07/28/2001 - 21:06
Bereidingswijze
Van boter en bloem een roux maken.
Het vocht van de champignons toevoegen tot je een mooie gladde saus hebt.
De kaas toevoegen, iedere keer een beetje tot het goed gesmolten is.
Als het goed gesmolten is de champignons, de ham, de knoflook en de peterselie toevoegen.
Het tablet bouillon toevoegen en zout en peper naar smaak.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke kaasfondue zonder witte wijn, dus volgens mijn smaak daardoor veel lekkerder, maar daarover verschillen de meningen nogal weet ik.
Ingrediƫnten
500 gram champignons
8 dl water
100 gram boter
100 gram bloem
100 gram ham
100 gram port salut of kernhem
300 gram belegen goudse kaas
1 bos peterselie
1 tablet vleesbouillon
1 teentje knoflook, zout, peper
Hulpmiddelen & keukengerei
caquelon
Leuke tips
Met stokbrood serveren en ook lekker met een salade van komkommer, wortel, appel, ui, aangemaakt met mayonaise, zout, peper, gemberpoeder, worcestersauce. Eet smakelijk!!!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
915391
Homepage ID
1015220
Smaak
H
Teller
2282
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
snijdt de champignons fijn en kook ze 5 minuten in de 8 dl water.
Snijdt de ham fijn en rasp de kaas
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
weegschaal37
Gelegenheid