Bereidingswijze
snij de bagel(of het broodje) doormidden. bestrijk de onderste helft met boter (de andere helft word niet meteen gebruikt). bak de plakjes bacon op een niet te hoog vuur knaperig in een pannetje, in een heel klein beetje boter. haal ze uit de pan en leg ze op keukenpapier om wat te drogen. dek ze af met een velletje alluminiumfolie om ze warm te houden. snij uit het plakje kaas een vierkantje dat net in de kookring past. knip een paar sprietjes bieslook in stukjes. vet de kookring(of het uitsteekvormpje) in met boter. laat een beetje boter smelten in een koekepan. zet de ring in de pan en breek er voorzichtig een eitje in (zodat de dooier heel blijft). laat dit ca. 1 min. bakken. dek de koekepan af (met een deksel of spatdeksel) en bak het ei tot het wit gestold is. kruid met zout en peper. leg het plakje kaas op het ei, dek weer af en verwarm op een zacht vuur tot de kaas begint te smelten. was de veldsla en droog ze in de slazwierder. leg op een bordje een plukje veldsla(of tuinkers) en de helft van de bagel waar boter op zit. haal voorzichtig de ring uit de pan. schep het ei-kaastaartje met een brede schep op de bagel. werk af met de bieslook en baconplakjes.
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 bagel(of 1 rond broodje), 1 ei, 2 plakjes bacon, 1 plakje kaas, 1 bakje veldsla, boter, bieslook, peper, zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
1 kookring of een ringvormig uitsteekvormpje van 10 cm diameter.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
905351
Homepage ID
943161
Smaak
H
Teller
1036
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid