Bereidingswijze
Week het brood in de melk en meng al deze ingredienten door elkaar.
Bestrijken met:
9 stuks eieren
300 cc melk
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Gn. bak invetten, het gehaktmengsel hierin verdelen, giet hierover de losgeklopte eieren
met de melk, druk hierin 15 citroenblaadjes( djoeroek poeroet ).
Bak nu de bobotie in ongeveer 45 minuten gaar, de bovenkant moet mooi lichtbruin zijn.
Laat de bobotie afkoelen, snijdt deze in stukken, later verwarmen in de oven en bestrooien met een mengsel van klapper en gehakte noten.
Serveer er mango of abrikozenchutney bij.
Aantal porties = a 100 gram
Bestrijken met:
9 stuks eieren
300 cc melk
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Gn. bak invetten, het gehaktmengsel hierin verdelen, giet hierover de losgeklopte eieren
met de melk, druk hierin 15 citroenblaadjes( djoeroek poeroet ).
Bak nu de bobotie in ongeveer 45 minuten gaar, de bovenkant moet mooi lichtbruin zijn.
Laat de bobotie afkoelen, snijdt deze in stukken, later verwarmen in de oven en bestrooien met een mengsel van klapper en gehakte noten.
Serveer er mango of abrikozenchutney bij.
Aantal porties = a 100 gram
Aantal personen
40.00
Vertel iets leuks over dit recept
Is een traditioneel Afrikaans gerecht.
Ingrediƫnten
1,5 kg rundergehakt
1,5 kg lamsgehakt
6 snee witbrood
450 ml melk
0,5 kg gesnipperde ui
6 eetlepel citroensap 6 tenen knoflook = gram
6 eetlepel massalakerrie = gram
3 theelepel koenjit = gram
3 theelepel ketoembar = gram
1 theelepel djinten = gram
? theelepel kruidnagelpoeder = gram
2 stuks fijngesneden groene peper = gram
1 theelepel peper = gram
2 theelepel zout = gram
2 theelepel bouillonpoeder = gram
225 gram rozijnen
150 gram gehakte amandelen
2 theelepel vriesdroge mint = gram
2 theelepel vriesdroge oregano = gram
1,5 kg lamsgehakt
6 snee witbrood
450 ml melk
0,5 kg gesnipperde ui
6 eetlepel citroensap 6 tenen knoflook = gram
6 eetlepel massalakerrie = gram
3 theelepel koenjit = gram
3 theelepel ketoembar = gram
1 theelepel djinten = gram
? theelepel kruidnagelpoeder = gram
2 stuks fijngesneden groene peper = gram
1 theelepel peper = gram
2 theelepel zout = gram
2 theelepel bouillonpoeder = gram
225 gram rozijnen
150 gram gehakte amandelen
2 theelepel vriesdroge mint = gram
2 theelepel vriesdroge oregano = gram
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
887836
Homepage ID
938373
Smaak
H
Teller
1007
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid