Broccoli-witloofsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/06/2001 - 22:11
Bereidingswijze
Was en reinig de broccoli en het witloof. Snijd het witloof in stukjes. Schil de aardappel ensnijd in stukken. Snijd van de bovenkant van de broccoli de bloemetjes af om broccoliparels te bekomen. Stoof het witloof in de vetstof, voeg de rest van de broccoli (niet de dikke steel maar de dunnere steeltjes), aardappel en de kippebouillon bij. Laat gaarkoken en mix de soep. Breng op smaak met muskaatnoot en peper. Voeg de broccoliparels toe en laat nog 2 tot 3 minuutjes doorkoken. Werk de soep af met madeira en room.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
feestelijke soep,
Ingrediƫnten
1/2 kg broccoli, 1/2 kg witloof, 50 gr vetstof, 1 aardappel, 2 tot 3 liter kippebouillon, peper,zout,muskaatnoot, 2 eetlepels madeira, 1 dl room.
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer,
Leuke tips
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
879693
Homepage ID
938970
Smaak
R
Teller
3477
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vifke
Gelegenheid