Bereidingswijze
- de stukken konijn langs alle kanten goudbruin bakken en uit de pot nemen;
- in hetzelfde braadvocht de fijngehakte uien, sjalotten, de in schijfjes gesneden wortelen doen en alles laten aanstoven in ong. 5 minuutjes;
- hierna het konijn terug in de pot plaatsen en bestrooien met een eetl. bloem;
- het geheel aanlengen met de wijn, de cognac en de kippenbouillon (tot het geheel zowat onder staat);
- we voegen ons kruidenboeket en takje rozemarijn toe;
- laat dit nu op een zacht vuurtje verder stoven gedurende ongeveer een 40-tal minuutjes;
- inmiddels bakken we de champignons (na ze gereinigd en eventueel verkleind te hebben) in wat boter aan tot ze gaar zijn;
- wanneer het konijn voldoende gegaard is nemen we het uit de pan en houden het warm onder folie of in een oven op 80?C ;
- het braadvocht gaat nu door een chinois we laten het geheel tot een gewenste dikte inkoken zonder deksel;
- we brengen op smaak met peper en zout en monteren eventueel met een klontje koude boter zodat de saus mooi glad in glimmig is;
- hieraan voegen we het konijn en de paddestoelen toe.
- in hetzelfde braadvocht de fijngehakte uien, sjalotten, de in schijfjes gesneden wortelen doen en alles laten aanstoven in ong. 5 minuutjes;
- hierna het konijn terug in de pot plaatsen en bestrooien met een eetl. bloem;
- het geheel aanlengen met de wijn, de cognac en de kippenbouillon (tot het geheel zowat onder staat);
- we voegen ons kruidenboeket en takje rozemarijn toe;
- laat dit nu op een zacht vuurtje verder stoven gedurende ongeveer een 40-tal minuutjes;
- inmiddels bakken we de champignons (na ze gereinigd en eventueel verkleind te hebben) in wat boter aan tot ze gaar zijn;
- wanneer het konijn voldoende gegaard is nemen we het uit de pan en houden het warm onder folie of in een oven op 80?C ;
- het braadvocht gaat nu door een chinois we laten het geheel tot een gewenste dikte inkoken zonder deksel;
- we brengen op smaak met peper en zout en monteren eventueel met een klontje koude boter zodat de saus mooi glad in glimmig is;
- hieraan voegen we het konijn en de paddestoelen toe.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
het konijn voor een betere gelegenheid?
Ingrediƫnten
- 1 konijn in stukken gesneden
- 2 uien van middelgrootte
- 2 sjalotten idem
- 2 wortelen idem
- 1 eetl. bloem
- 1 kruidenboeket
- 1 takje rozemarijn
- 50 cl droge witte wijn
- 2 eetl. cognac
- 40 cl. kippenbouillon
- 500 gr. gemengde paddestoelen
- 2 klontjes boter
- 1 eetl. fijngehakte bieslook
- peper en zout
- 2 uien van middelgrootte
- 2 sjalotten idem
- 2 wortelen idem
- 1 eetl. bloem
- 1 kruidenboeket
- 1 takje rozemarijn
- 50 cl droge witte wijn
- 2 eetl. cognac
- 40 cl. kippenbouillon
- 500 gr. gemengde paddestoelen
- 2 klontjes boter
- 1 eetl. fijngehakte bieslook
- peper en zout
Leuke tips
We verdelen de stukken konijn op een voorverwarmde schotel, overgieten een beetje met de saus (we houden nog wat opzij voor de tafel) en bestrooien het geheel rijkelijk met de fijngehakte bieslook.
Een gewoon gestoomd aardappeltje doet hier wonderen bij samen met een stevige rode wijn.
Een gewoon gestoomd aardappeltje doet hier wonderen bij samen met een stevige rode wijn.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
873335
Homepage ID
937655
Smaak
H
Teller
4457
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid