Bereidingswijze
Tusschen het daarvoor bestemde ijzer een balletje van de deegmassa plaatsen en het ijzer in het vuur houden tot het koekje lichtbruin is.
Vertel iets leuks over dit recept
Een zeer eenvoudig recept uit 'DE KEUKENGIDS'. Een weekblad, uitgegeven in 1903/1904 onder redactie van een lerares koken en voedingsleer te Zwolle.
Ingrediƫnten
250 gram bloem.
150 gram roomboter.
150 gram suiker.
3 eierdooiers.
150 gram roomboter.
150 gram suiker.
3 eierdooiers.
Hulpmiddelen & keukengerei
Knypertjesijzer, kom.
Leuke tips
Voor algemene informatie over knijpertjes, verwijs ik naar mijn homepage IAMLIAM, bij ingezonden artikelen.
(Ik wilde je dit niet onthouden FREA.)
(Ik wilde je dit niet onthouden FREA.)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
838587
Homepage ID
844921
Smaak
Z
Teller
345
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In een kom de boter met de suiker, de eierdooiers en de bloem goed door elkaar kneden en er daarna balletjes van maken ter grootte van een knikker.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid