Bereidingswijze
Verhit het water met de suiker, stroop en boter tot alles is opgelost. Het mengsel koud laten worden en alles door het deeg mengen.
Laat het ijzer goed heet worden.
Neem een lepeltje deeg en leg dit tussen de bladen van het knijpertjesijzer.
Het ijzer goed dichtknijpen en elke kant 10 tot 15 tellen bakken.
Laat het ijzer goed heet worden.
Neem een lepeltje deeg en leg dit tussen de bladen van het knijpertjesijzer.
Het ijzer goed dichtknijpen en elke kant 10 tot 15 tellen bakken.
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept stamt van vlak na de oorlog en is een van de vele variaties.
Ingrediƫnten
150 gram meel.
200 cc water.
100 gram suiker.
25 gr. boter.
25 gr. stroop.
? eetl. anijszaad of wat geraspte citroenschil.
beetje zout.
200 cc water.
100 gram suiker.
25 gr. boter.
25 gr. stroop.
? eetl. anijszaad of wat geraspte citroenschil.
beetje zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
pannetje, knijpertjes- of wafeltjesijzer, kwastje om het ijzer in te vetten.
Leuke tips
Kijk nog even voor algemene informatie bij het ingezonden artikel over Knijpertjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
838157
Homepage ID
844921
Smaak
Z
Teller
303
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid