Bereidingswijze
Vet de ijzers van binnen met boter in en laat ze heet worden. Giet telkens een kleine hoeveelheid van het beslag in het midden van het ijzer en knijp dit stevig dicht, zodat het beslag als een dun laagje het gehele ijzer vult. Zorg ervoor dat het beslag niet aan alle kanten van het ijzer eruit loopt.
Bak nu de Knijpertjes aan beide zijden heel lichtbruin. Haal ze vervolgens met een dun puntig mesje uit het ijzer en laat ze platliggend bekoelen.
Bak nu de Knijpertjes aan beide zijden heel lichtbruin. Haal ze vervolgens met een dun puntig mesje uit het ijzer en laat ze platliggend bekoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Een dun, bros koekje, dat in een knijpertjes-ijzer, een soort wafelijzer, wordt gebakken. Een folkloristische beroemdheid.
Ingrediƫnten
500 gram bloem.
150 gram roomboter. Geen margarine dus!
250 gram lichte basterdsuiker.
1 ei.
Beetje echte(!) vanille of (Ceylon) kaneel toevoegen.
1/4 liter water (of iets meer).
150 gram roomboter. Geen margarine dus!
250 gram lichte basterdsuiker.
1 ei.
Beetje echte(!) vanille of (Ceylon) kaneel toevoegen.
1/4 liter water (of iets meer).
Hulpmiddelen & keukengerei
Kom, garde, knijpertjesijzer (of wafelijzer) (of oublieijzer).
Leuke tips
Samen met een kop dampende koffie is dit niet alleen een folkloristische lekkernij.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
834747
Homepage ID
844921
Smaak
Z
Teller
804
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Smelt de boter en voeg het water, de suiker, het ei, de vanille of kaneel toe. Roer goed en voeg vervolgens de bloem toe. Werk dit erdoor tot een dik vloeibaar beslag is verkregen (e.v.t. nog wat water toevoegen).
Het beslag een paar uur laten rusten om op te stijven.
Het beslag een paar uur laten rusten om op te stijven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid