Staphorster fleeren

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/24/2000 - 16:45
Bereidingswijze
Neem vervolgens het wafelijzer, vet de binnenkant daarvan in met wat slaolie en doe er een eetlepel van het beslag in.
Bak de Staphorster fleeren aan beide zijden goudbruin, neem ze uit het wafelijzer en laat ze op een rooster uitdampen.
De wafels moeten in een trommel bewaard worden, zodat ze zacht blijven.
Staphorster fleeren worden koud gegeten.
Vertel iets leuks over dit recept
In het Overijsselse Staphorst werd (wordt) het nieuwe jaar gevierd met kruidkoekachtige wafels. De Staphorster fleeren behoren dus tot de typische nieuwjaarsgerechten en vroeger drukten de wafels de wens uit dat het voor degenen die ze aten maar een goed jaar mocht worden. De wafels zijn nogal machtig, maar die grote voedingswaarde kwam met het oog op de nodige sterke drank die bij het nieuwjaar wensen werd genuttigd wel goed van pas.
Ingrediƫnten
125 g boter, 300 g stroop, 250 g tarwebloem, 250 g roggemeel, 300 g bruine basterdsuiker, 1 mespunt zout, 2 tl anijszaad, 4 eieren, 2 el water, slaolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Wafelijzer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
820325
Homepage ID
36006
Smaak
Z
Teller
1629
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de boter in een steelpan smelten, haal de pan van het vuur en laat de boter afkoelen tot lauwwarm. Roer dan de stroop erdoor.
Zeef de bloem boven een kom en voeg het roggemeel, de bruine basterdsuiker, het zout, het anijszaad, de eieren, het water en het boter-stroopmengsel toe. Roer alles tot een mooi dik beslag.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
annabee
Gelegenheid