Bereidingswijze
Het Knijpertjesijzer op temperatuur laten komen (de temperatuur even uitproberen door een paar Knijpertjes te bakken). Dit gaat als volgt, Schep wat beslag op een kindereetlepel en doe dit op het ijzer bak het. Ook kan men een rond stokje van ongeveer
1 1/2 cm. gebruiken wanneer de knijpertjes uit het ijzer komen en deze oprollen. Vul ze daarna vlak voor het gebruik met slagroom of advocaatroom.
1 1/2 cm. gebruiken wanneer de knijpertjes uit het ijzer komen en deze oprollen. Vul ze daarna vlak voor het gebruik met slagroom of advocaatroom.
Vertel iets leuks over dit recept
Deze koeken worden hier in Staphorst en omstreken veel rond Oud en Nieuwjaar geptesenteerd bij de koffie of thee. Je bent er wel een speciaal ijzer voor nodig, maar deze zijn hier bij diverse winkels te koop. Dit recept is van mijn moeder. Ik bak het zelf ook al jaren op deze manier. Ik heb ook nog een recept van mijn oma uit Drenthe dit komt op een andere receptenpagina.
Ingrediƫnten
500 gram patentbloem, 500 gram suiker, 250 gram roomboter of margarine, 1 kopje water, 2 gote of kleine eieren, 1 theelepel kaneel.
Hulpmiddelen & keukengerei
Knijpertjesijzer of een wafelijzer
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
820234
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
4714
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De bloem met de suiker en kaneel mengen, ondertussen de boter au bain marie laten smelten en dit er door roeren. Daarna de eieren en het kopje water toevoegen zodat een dik vloeibaar deeg onstaat, eventueel nog wat water erbij doen. Dit deeg een nacht laten staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid