Bereidingswijze
Kook de witloofstronkjes beetgaar, laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid een Roquefortsaus: sjalotten laten stoven in boter, kaas en room toevoegen en laten inkoken tot een dikvloeiende saus. Draai elk stukje witloof in een snede gerookte zalm, leg de rolletjes naast elkaar in een schotel, schenk de saus er over en laat door en door warm worden in de oven, voor het opdienen passer je het even onder de grill.
Vertel iets leuks over dit recept
andere versie van witlofrolletjes in de oven, leuk voorgerechtje voor een feestje!
Ingrediƫnten
Witlofstronkjes, niet te dik, gerookte zalm, Roquefort, sjalotten, room, kruiden, boter
Leuke tips
Als voorgerechtje: een rolletje per persoon. Als hoofdgerecht twee. Presenteren met pureetorentje en fijngesneden peterselie. Drank: een fijne Chardonnay. Smakelijk!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
816258
Homepage ID
1169034
Smaak
R
Teller
2300
Drank
Uit
Bookmarked
54
Aantal reacties
17
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de groenten schoon, verwijder bitter gedeelte
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid