Kaas-Gehaktsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/17/2000 - 15:08
Bereidingswijze
Boter bruin laten worden, gehakt rul bakken, preitje erbij. Vervolgens de aangemaakte soep erdoor roeren. Blijven roeren tot alles kookt. Dan de kuipjes smeerkaas er door roeren. Goed blijven roeren tot de kaas helemaal is opgelost. Dan de (ongeklopte) slagroom erdoor roeren. Niet meer laten koken. Naar smaak afmaken met zout, peper en nootmuskaat.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voedzame, tikje machtige, soep, snel klaar en heerlijk op een koude winterdag
Ingrediƫnten
1 pond mager rundergehakt, vier a vijf kuipjes Eru volvette smeerkaas, 3 pakjes edelpreisoep, 1 preitje, een kwart liter slagroom, zout, peper en nootmuskaat naar smaak, beetje boter.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een braadpan met dikke bodem, en een stevige houten lepel
Leuke tips
Lekker met vers knapperig bruin (volkoren) stokbrood en hete thee.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
815692
Homepage ID
891841
Smaak
R
Teller
750
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het preitje in fijne ringen snijden.
Pakjes soep volgens gebruiksaanwijzing met koud water mengen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wilsom
Gelegenheid