chocolademousse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/14/2000 - 15:04
Bereidingswijze
Beide soorten chocolade in stukjes breken en in een ovenvast schaaltje doen.
Een pan water op een heel laag vuurtje warm houden (niet laten koken) en het schaaltje erin zetten. De chocolade al roerend laten smelten (au-bain-marie).
Eierdooiers met 2 eetl poedersuiker in een kom tot een luchtig wit schuim kloppen.
Opgeloste chocolade geleidelijk al roerend toevoegen.
Eiwitten half stijf kloppen, overige poedersuiker toevoegen en het eiwit verder stijfslaan tot het gaat glanzen. Dit door de chocoladecreme spatelen.
Slagroom kloppen en eveneens door de creme scheppen.
In aparte schaaltjes overdoen, bovenkanten gladstrijken en minstens 3 uur in de koelkast laten opstijven.
Garneren met slagroom en geraspte chocolade.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker voor de chocolade liefhebber!
Ingrediƫnten
100 gr melkchocolade, 100 gr pure chocolade, 3 eidooiers, 3 eiwitten, 4 eetl. poedersuiker, 2 dl slagroom, geraspte chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
oven vast schaaltje, pan, kom, klopper of mixer, lepel, rasp, schaaltjes om het in te serveren.
Leuke tips
Om het nog feestlijker te maken: steek er eens een sterretje in en steek hem aan vlak voor het opdienen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
814044
Homepage ID
855340
Smaak
Z
Teller
810
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bloempje_666
Gelegenheid