gelati . roomijs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/03/2000 - 19:41
Bereidingswijze
PISTACHE;Verwarm de dunne room en klop de eidooiers met de suiker.Voeg de gemalen pistachenoten toe en maak de vla als hierboven beschreven;roer er dan de slagroom en de kleurstof door en zeef het mengsel.Voeg daarna de gehakte pistchenoten en amandelen toe.Laat afkoelen en bevriezen.
KOFFIE;Verwarm de dunne room met de citroenschil en klop de eidooiers met de suiker.Neem het schilletje eruit en maak de vla als boven is beschreven.Voeg de espressokoffie deslagroom.Zeef dit alles ,laat afkoelen en bevriezen.
CHOCOLADE;Verwarm de melk,klop de eierdooiers met de suiker samen en maak de vla als boven beschreven.Roer er vervolgens de slagroom en de gesmolten chocolade en vanillesuiker door;zeef en laat afkoelen en bevriezen.
Smakelijk. Wim.
Ingrediƫnten
Voor het maken van ongeveer 3/4.liter van elke smaak.VANILLE ROOMIJS;;4,1/2dl.dunne room,1 vanillestokje of een theelepel van.suiker 8 eidooiers,110gr.suiker,2.1/4dl.slagroom.
PISTACHE-ROOMIJS;4 1/2dl.dunne room,8 eidooiers,6 eetlepels suiker,2.1/2 eetlepel gemalen gepelde pistachenoten,2.1/4 dl.slagroom,7 druppels voedselkleurstof(groen)5.1/2 eetlepel gehakte gepelde pistachenoten,25gr.gemalen amandelen.
KOFFIEROOMIJS;4.1/2 dl.dunne room,1 reepje verse citroenschil,8 eidooiers,6 eetlepes suiker,2 eetlepels espresso koffie,4.1/2 dl.slagroom.CHOCOLADE-ROOMIJS;4.1/2 dl. melk,4 eidooiers,10 eetlepels suiker,4.1/2 dl. slagroom,120gr.bittere chocolade,gesmolten,1/2 theelepel vanillesuiker.

Hulpmiddelen & keukengerei
Roestvrijstalen steelpan,Mixer,Ijsmachine.
Leuke tips
Lekker met de Feestdagen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
807727
Homepage ID
869508
Smaak
R
Teller
3509
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
VANILLE;Breng in een roestvrij stalen steelpan de dunne room met het vanillestokje bijna aan de kook op een laag pitje(als je vanillesuiker gebruikt,deze er nog niet aan toevoegen).Doe ondertussen de eidooiers en de suiker samen in een kom en klop ze 3 tot 5 min tot dat ze luchtig zijn.Neem het vanillestokje uit de steelpan en giet de hete room langzaam in de geklopte eidooiers,onder voorzichtig maar constant kloppen.Giet het mengsel terug in de steelpan en verwarm het op een matige vlam,voordurend roerend met een houten lepel,tot de massa indikt tot een custardvla.
(Zorg dat de massa niet werkelijk aan de kook komt,want dan stremt ze.)Roer er de slagroom door en als je vanillesuiker gebruikt deze er nu aan toevoegen.Gooi de vla door een fijne zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur.Beschik je over een ijsmachine dan de vla daarin gieten en de machine 20 min.in de vriezer laten draaien
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bloemen4
Gelegenheid