Nieuwjaarsstampot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/16/2000 - 23:50
Bereidingswijze
De rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking verwarmen. Kook de snijbonen 15 minuten en herhaal dit als ze nog te zout zijn. De snijbonen afgieten. De witte bonen laten uitlekken.
Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken. Zet de aardappelen met het spek op in water en breng het aan de kook. Kook dit in 20 minuten gaar. Het spek uit de pan halen en de snijbonen en de witte bonen bij de aardappelen in het kookvocht doen. Dit nog zo'n 5 minuten zachtjes laten koken en ondertussen het spek in stukken snijden. De aardappelen, snijbonen en witte bonen afgieten en doorelkaar stampen. Op smaak maken met peper en zout.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemakkelijk van te voren maken, zodat je daar met je suffe hoofd geen drukte van hebt
Ingrediƫnten
1 tot 2 kilo aardappelen
200 gram doorregen rookspek
750 gram snijbonen
250 gram witte bonen (blik of pot)
peper
zout
1 rookworst

Leuke tips
De stamppot serveren met de rookworst en de stukken spek er bovenop.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
797525
Homepage ID
875829
Smaak
A
Teller
999
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sint_joris
Gelegenheid