Bereidingswijze
De boter schuimig roeren en de poedersuiker toevoegen, met een snufje zout en enkele druppels citroensap. Een voor een de eieren er doorheen mengen. Daarna de gezeefde bloem en de kaneel er doorheen scheppen.
Een wafelijzer beboteren en verhitten. Schep 1 eetlepel beslag in in het midden van het ijzer.
De wafel aan beide zijden snel goudbruin bakken. De hete wafel onmiddellijk oprollen om een steel van een pollepel, daarna af laten koelen. Bak zo ook de rest van de wafels.
Een wafelijzer beboteren en verhitten. Schep 1 eetlepel beslag in in het midden van het ijzer.
De wafel aan beide zijden snel goudbruin bakken. De hete wafel onmiddellijk oprollen om een steel van een pollepel, daarna af laten koelen. Bak zo ook de rest van de wafels.
Vertel iets leuks over dit recept
Kniepertjes zoals o.a. de drenten ze noemen..
Ingrediƫnten
125 gram boter
250 gram poedersuiker
zout
citroensap
3 eieren
1 eetlepel kaneel
250 gram bloem
slagroom
250 gram poedersuiker
zout
citroensap
3 eieren
1 eetlepel kaneel
250 gram bloem
slagroom
Leuke tips
Voor het serveren de wafels inspuiten met opgeklopte slagroom.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
797524
Homepage ID
875829
Smaak
A
Teller
517
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid