Bospaddenstoelenveloute met springkrabstaartjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/12/2000 - 17:55
Bereidingswijze

1. Laat de boter smelten en doe er de gesnipperde ui in. Laat glazig worden.


2. Voeg de bospaddestoelen toe en laat even bakken.


3. Roer om en strooi er de bloem over. Leng aan met de wildfond en evenveel water.


4. Laat 15 min. Zacht koken. Hou een 6-tal paddestoelen opzij. Mix de soep zeer fijn.


5. Voeg de springkrabstaarten toe en laar ze zachtjes verwarmen.


6. Roer de eierdooiers los in de room en meng door de soep.


Afwerking:

Snij de overgehouden bospaddestoelen in stukjes en doe ze bij de soep. Strooi wat
fijngesnipperde peterselie over de borden en geef er stokbrood bij.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze bijzonder fijne roomsoep past uitstekend bij een feestelijk wild - of eindejaarsmenu.
Ingrediƫnten
300g bospaddestoelen, 1 soepkom springkrabstaartjes, 400 ml wildfond, 1 ui,
2 eierdooiers,1,5 dl room, 1,5 eetlepel bloem,

1 eetlepel boter, peper en zout

Hulpmiddelen & keukengerei
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
794926
Homepage ID
846261
Smaak
H
Teller
734
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de springkrabstaartjes ontdooien en dep ze droog.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
eric_de_noorman
Gelegenheid