Bereidingswijze
Verdeel de chocolade vla over glazen coupes of dessertschaaltjes.Verdeel daarover de koffievla en als laatste de vanillevla.Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.gerneer kort voor het opserveren met een toef slagroom en wat koffieboonen
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
100Gram pure chocolade 1Borrelglaasje Cognac
1L.melk 125Gram suiker 4eierdooiers 40Gram custardpoeder 1Theelepel vanille-essence 4Eetlepels advocaat 1Kopje espresso of zeer sterk gezette koffie 1Glaasje koffielikeur Stijfgeslagen slagroom ,voor garneering chocolade koffiebontjes
1L.melk 125Gram suiker 4eierdooiers 40Gram custardpoeder 1Theelepel vanille-essence 4Eetlepels advocaat 1Kopje espresso of zeer sterk gezette koffie 1Glaasje koffielikeur Stijfgeslagen slagroom ,voor garneering chocolade koffiebontjes
Hulpmiddelen & keukengerei
2pannen 2spatels 3schaaltjes
Leuke tips
niet te koud serveeren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
770854
Homepage ID
854521
Smaak
Z
Teller
486
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Breek de chocolade in stukjes,en smelt in de cognac au-bain-marie of in de machnetron.Breng de melk met de helft van de suiker af toe roerend aan de kook.Klop de eierdooiers met de resterende suiker met de mixer in ca 5min. licht en luchtig.roer er het custarpoeder door.Roer een flinke scheut van de kooende melk door het dooiermengsel en roer het dooiermengsel daarna door de rest van de melk in de pan.Blijf op laag vuur goed roeren tot de vla goet is gebonden.Verdeel de vla over drie schalen en roer afentoe tot de vla afgekoeld om vervorming te voorkomen.Roer door de vla in de eerste schaal de vanille-essence en de advocaat.Roer door de 2e schaal de espresso en koffielikeur.en door de 3e schaal de gesmolde chocolade
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid