Stroopjenever

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 09/12/2000 - 10:40
Bereidingswijze
Breek de pijpkaneel in stukjes en doe deze in een kleine pan. Giet er zoveel jenever bij dat de kaneel net onder staat. Zet de pan met gesloten deksel op laag vuur en laat alles 30 minuten trekken. Haal de pan van het vuur. Voeg de rest van de jenever toe en laat het geheel een nacht met gesloten deksel staan. Verwarm de volgende dag de zwarte rietsuikerstroop au-bain-marie, totdat de stroop goed vloeibaar is. Zeef de jenever en giet de drank bij de stroop. Houd nu de massa boven stoom en roer net zolang totdat de stroop en de jenever zich goed hebben vermengd. Laat de drank vervolgens afkoelen. Neem 2 flessen en maak die met kokendheet sodawater goed schoon. Naspoelen met kokendheet water. Giet ten slotte de afgekoelde stroopjenever in de flessen en laat op een koele donkere plaats minstens 4 weken rusten alvorens de likeur uit kleine borrelglaasjes te drinken.
Vertel iets leuks over dit recept
Stroopjenever was in Zeeland de nieuwjaarsdrank bij uitstek. Bij het drankje werden meestal suikerwafeltjes gegeten.

Bron: De Hollandse Pot
Ingrediƫnten
2-5 gram pijpkaneel, 1 liter oude jenever, 500 gram zwarte rietsuikerstroop
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
766501
Homepage ID
29038
Smaak
A
Teller
1393
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jam_en_gelei
Gelegenheid