Bereidingswijze
zeef de bloem met het zout ,de basterd- ende vanillesuiker boven een kom.
Breek de eieren erbij en snijd de boter in stukjes.
Kneed alles met een koele hand tot een soepel deeg,
laat dat 1? uur rusten, en draai van het deeg balletjes van ca 2 cm.
Verhit een rond wafelijzer en vet heteen keer in.
Leg een deegballetje in het midden van het ijzer en knijp het ijzer goed dicht.
Verwijder eventueel overtollig deeg en bak de kniepertjes in 1? minuut goud bruin.
Haal het wafeltje uit het ijzer en laat hetplat liggend afkoelen of rol het onmiddellijk op rond een pollepel of rol er eeen trechtertje van.
Breek de eieren erbij en snijd de boter in stukjes.
Kneed alles met een koele hand tot een soepel deeg,
laat dat 1? uur rusten, en draai van het deeg balletjes van ca 2 cm.
Verhit een rond wafelijzer en vet heteen keer in.
Leg een deegballetje in het midden van het ijzer en knijp het ijzer goed dicht.
Verwijder eventueel overtollig deeg en bak de kniepertjes in 1? minuut goud bruin.
Haal het wafeltje uit het ijzer en laat hetplat liggend afkoelen of rol het onmiddellijk op rond een pollepel of rol er eeen trechtertje van.
Vertel iets leuks over dit recept
Drents wafeltje dat met name rond oud en nieuw wordt gegeten.
Ingrediƫnten
500 gr bloem, ? theel, zout, 400 gr basterdsuiker, 2 pakjes vanillesuiker,3 eieren,250 gr boter.
Hulpmiddelen & keukengerei
wafelijzer
Leuke tips
ook lekker (opgerold)metslagroom, dan wel direct opdienen en eten
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
757356
Homepage ID
139864
Smaak
Z
Teller
1308
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid