Bereidingswijze
verhit de olie in de wadjang of de pan. Bak de levers ongeveer 5 min. Doe er dan de kruidenbrij bij en schep rond. Voeg het asemwater toe alsmede het blok santen de sereh en de salamblaadjes. Schep rond en laat dit 5 a 6 min. stoven. Niet te lang want dan worden de levers droog.
Verwijder voor het opdienen de sereh en de salamblaadjes.
Verwijder voor het opdienen de sereh en de salamblaadjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sambal goreng van kippenlevers
speciaal voor die dondersteen van Sjeeny.
Errug heet maar ook errug lekker.
speciaal voor die dondersteen van Sjeeny.
Errug heet maar ook errug lekker.
Ingrediƫnten
6 ons kippenlevers, 6 e.l. fijngesneden ui, 2 tenen fijn gesneden knoflook, 5 t.l. sambal
terasi, 2 t.l. laos, 1 d.l. asemwater gemaakt van een stukje asem ter grootte van een walnoot, 2 t.l. goela jawa, 2 sprietjes sereh, 2 salamblaadjes, 1/4 blok santen, 6 e.l. olie en wat zout.
terasi, 2 t.l. laos, 1 d.l. asemwater gemaakt van een stukje asem ter grootte van een walnoot, 2 t.l. goela jawa, 2 sprietjes sereh, 2 salamblaadjes, 1/4 blok santen, 6 e.l. olie en wat zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
wadjang of hapjespan.
Leuke tips
geef hierbij witte rijst, nasi goreng of nasi koening.
Nou Sjeeny selamat makan
Nou Sjeeny selamat makan
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
742166
Homepage ID
46228
Smaak
P
Teller
1649
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de levertjes schoon en ontdoe ze van velletjes en peesjes.
Wrijf ui, knoflook, sambal, laos, suiker en zout in de tjobek (vijzel) fijn.
Wrijf ui, knoflook, sambal, laos, suiker en zout in de tjobek (vijzel) fijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid