Bereidingswijze
1. Bestrooi de kip met zout, peper en nootmuskaat. Stoom de kip gaar in boter en een heel klein beetje water met het bouillonblokje. De kip moet licht van kleur blijven en dus niet gebraden worden. Zodra de kip gaar is, haalt u haar uit de pan en snijd haar in stukje.
2. Fruit de gesnipperde ui in dezelfde pan. Als de uien iets doorgebakken zijn, dan voeg je de fijngesnedentomaat toe en doe ook de stukjes kip erbij.
3. Haal daarna de pan van het vuur en voeg de uitgelekte doperwten, worteles, kappetjes en fijngesneden peterselie toe.
4.Snijd de gekookte eieren in plakjes en doe ze in plakjes en doe ze in een kommetje.
5. Voor het deeg mengt u de bloem met zout en bakpoeder. Roer de boter los met ei. Daarna aan het bloemmengsel een scheetje melk toevoegen.
6.Het geheel tot een beboterde ovenschaal. De vullig op deeg storten en garneren met de hard gekookte eieren. Bedek het geheel met de rest van het deeg. Vouw de randen naar binnen en bak de pastei ineen voorverwarmde oven op 200 tot 400 graden celsius. ? ? tot ? uur. Zelf kijken of de pastei gaar is.
2. Fruit de gesnipperde ui in dezelfde pan. Als de uien iets doorgebakken zijn, dan voeg je de fijngesnedentomaat toe en doe ook de stukjes kip erbij.
3. Haal daarna de pan van het vuur en voeg de uitgelekte doperwten, worteles, kappetjes en fijngesneden peterselie toe.
4.Snijd de gekookte eieren in plakjes en doe ze in plakjes en doe ze in een kommetje.
5. Voor het deeg mengt u de bloem met zout en bakpoeder. Roer de boter los met ei. Daarna aan het bloemmengsel een scheetje melk toevoegen.
6.Het geheel tot een beboterde ovenschaal. De vullig op deeg storten en garneren met de hard gekookte eieren. Bedek het geheel met de rest van het deeg. Vouw de randen naar binnen en bak de pastei ineen voorverwarmde oven op 200 tot 400 graden celsius. ? ? tot ? uur. Zelf kijken of de pastei gaar is.
Vertel iets leuks over dit recept
Pateit zijn altijd lekker bv op feest.
Ingrediƫnten
250 g bloem, 1 theelepel bakpoeder, 100 g boter, 1 ei, 500 g kippeborst, 1 grote ui, 2 tomaten, ? blik wortels, ? blik doperwten, 1 bouillonblokje,1 potje kappertjes, 3 gekookte eieren, peterselie, boter, zout, nootmuskaat, peper, water, melk.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
735517
Homepage ID
767234
Smaak
H
Teller
4050
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
oven verwarmen op 200?c tot 400?c.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid