Limburgse Wafelen,(Wafels).

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 05/27/2000 - 21:38
Bereidingswijze
Meel met bakpoeder zeven dan suiker,van. suiker en citroenschil er goed doormengen.Stukjes harde boter met vork er door mengen,(zoals voor boterkoek of koekjes).Los geklopt ei en olie erdoor en daarna kneden tot het geheel een bal vormt.Van dit deeg balletjes in het wafelijzer bakken tot ze goudbruin zijn.
Aantal personen
30.00
Vertel iets leuks over dit recept
EEn origineel Limburgs recept van mijn schoonzus Maria die ze altijd met Nieuwjaar maakte.Maar ze zijn altijd lekker bij de koffie of zo.
Ingrediƫnten
7 eieren,1kg.meel,2 pakjes bakpoeder,1 pond suiker,575gr.koude boter of margarine,4 eetlepels slaolie,3 pakjes vanille suiker geraspte schil van 1 citroen.
-------------------------
Het volgend is voor 1/4 van het recept:
2 kleine eieren,250 gr.meel,1/2 pakje bakpoeder,125gr. suiker,145gr. boter,1 eetlepel olie,1 pakje vanille suiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
Wafelijzer,electrisch of gewoon.
Leuke tips
Met poedersuiker bestrooien,bij een glaasje zoete wijn of koffie.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
689456
Homepage ID
46213
Smaak
Z
Teller
2144
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Boter in kleine stukjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pussycat
Gelegenheid