spekkoek

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 05/04/2000 - 19:33
Bereidingswijze
-Doe een dun laagje van het lichte beslag in de springvorm en plaats in een voorverwarmde oven (op grillstand),laat in ongeveer 3 a 4 minuten gaar (droog, en niet bruin)worden.
-haal de vorm uit de oven en doe er een laagje van het bruine beslag bovenop de gare, lichte laag, plaats weer onder de grill en laat ook deze in ca 3 a 4 min. gaar worden.
-Breng dan weer een lichte laag aan enz enz.
-Ga zo door tot al het beslag verwerkt is.
-De koek is klaar wanneer het laatste laagje deeg gaar en bruin is.
-Laat de koek 5 min. afkoelen en verwijder dan de buitenrand van de springvorm.
-Laat de koek verder afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk nagerecht, of voor bij de koffie.
Ingrediƫnten
400 gram boter
250 gram witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
10 eieren
100 gram bloem
8 theelepels kaneel
4 theelepels anijs
3 theelepels gemalen kruidnagel
2 theelepels nootmuskaat
2 theelepels kardamom (alle kruiden zijn verkrijgbaar in de toko)
zout (snufje)
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm
mixer of garde
twee beslagkommen
Leuke tips
Lekker na de maaltijd, of bij de koffie. Snijd de koek in kleine (hij is erg machtig) punten. Dit gebak werd vroeger gegeten op nieuwjaarsdag. De koek kan in folie goed bewaard worden en is ook geschikt om ingevroren te worden (eerst helemaal laten afkoelen). Eet Smakelijk.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
636493
Homepage ID
499050
Smaak
Z
Teller
2099
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven op grillstand voorverwarmen op 250 graden.
Beboter de springvorm
-Roer de boter met de mixer tot een lichte romige massa.
-Meng de suiker en vanillesuiker door de boter.
-Scheid de eieren.
-Voeg de dooiers onder voortdurend kloppen beetje voor beetje aan het botermengsel toe.
-Klop de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig met een houten lepel door het botermengsel heen.
-Zeef de bloem en voeg deze aan het beslag toe samen met wat zout.
-verdeel het beslag in twee delen.
-Voeg aan een deel alle kruiden toe.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wendy_timmers
Gelegenheid