Bereidingswijze
Doe het mengsel in de ijsmachine, en volg de aanwijzingen van je eigen machine
Of doe de massa in een diepvriesdoos en haal het ieder uur even los van de wanden. Laat dit ongeveer 6 uur bevriezen.
Of doe de massa in een diepvriesdoos en haal het ieder uur even los van de wanden. Laat dit ongeveer 6 uur bevriezen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
het hoeft geen nieuwjaar te zijn om dit ijs te kunnen eten
Ingrediƫnten
1 limoen
2 dl mineraalwater zonder koolzuur
75 gr suiker
2 dl champagne demi-sec
2 dl mineraalwater zonder koolzuur
75 gr suiker
2 dl champagne demi-sec
Hulpmiddelen & keukengerei
ijsmachine of diepvriesdoos
Leuke tips
garneer eventueel met een takje munt
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
622633
Homepage ID
311586
Smaak
Z
Teller
2837
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Limoen goed schoon maken. Rasp de schil eraf, en pers de limoen uit. Mineraalwater met de suiker aan de kook brengen. Al roerende de suiker op laten lossen en dan nog 1 minuut doorkoken.
Haal de pan van het vuur af en meng er 1 eetlepel limoenrasp en het limoensap bij. Laat dit iets afkoelen. Doe de champagne erbij.
Haal de pan van het vuur af en meng er 1 eetlepel limoenrasp en het limoensap bij. Laat dit iets afkoelen. Doe de champagne erbij.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid