Bereidingswijze
Het gehakt in een casserole in de olie aan alle kanten bruin braden. Dan een kopje rode wijn erbij. Dit (bijna) laten verdampen. Vervolgens de gesneden bleekselderij, ui, tomaten uit blik en tomatenpuree er bij. 1,5 uur zachtjes laten pruttelen.
De laatste 10 minuten de linzen meeverwarmen in de pan.
De laatste 10 minuten de linzen meeverwarmen in de pan.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In Italie wordt met nieuwjar een linzenschotel gegeten. de linzen staan voor veel geluk (geld)
Ingrediƫnten
200 gram Linzen; 500 gram gehakt hoh; 2 schijven witbrood; 1 blik tomaten, 1 blikje tomatenpuree; bleekselderij; 1 ui; 50 gr parmezaanze kaas; 50 gram rauwe ham; 2 eieren; zout, peper, olijfolie; rode wijn
Leuke tips
Lekker met een frisse tomatensalad.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
243878
Homepage ID
43710
Smaak
A
Teller
2716
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De linzen 6 uur in water voorweken. Dan circa 10 min. koken. Als ze gaar zijn: uitzetten, zout, peper, beetje gesneden bleekselderij en beetje tomatensap erbij.
Gehakt mengen met eieren, broodkruim, parmezaanse kaas, ham, perper en zout.
Gehakt mengen met eieren, broodkruim, parmezaanse kaas, ham, perper en zout.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid