Rijstsalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/29/1999 - 15:26
Bereidingswijze
Rijst koken volgens pak. De paprika's
wassen, zaad verwijderen, in blokjes

snijden en 2 minuten blancheren. Zalm in
stukes snijden of zalmsnippers kopen. De
olijven gaan in plakjes en verwijder van
de vleestomaten de zaadjes en snij dan
in blokjes. De bleekselderij in de lengte

doormidden snijden en dan in ringetjes
en ook 2 minuten blancheren. Vermeng de

sour cream met de olie en azijn. Alles
mengen en in een ingevette schaal storten

of nog beter (boven beschreven) in een
tulbandvorm. Deze gaat tenminste 1 uur de

koelkast in. Stort de salade op een mooie

ronde schaal.
Vertel iets leuks over dit recept

Recept van mijn vrolijke, lieve schoon-

dochter Marit. Gezellig op je tafel met
koud buffet en de smaak is zalig!


Ingrediƫnten
* 150 gr rijst

* 1 rode en 1 groene paprika

* 200 gr gerookte zalm of 200 gr garnalen

* 50 gr olijven

* 2 vleestomaten

* 100 gr mais

* 100 gr bleekselderij

* 1 potje sour cream

* 3 el olijfolie

* 3 el azijn

* veldsla
Hulpmiddelen & keukengerei
De salade komt nog beter tot zijn recht

als je hem in een tulbandvorm doet en zo
in de koelkast zet.
Leuke tips
Drapeer de veldsla rondom de salade voor
een echt feestelijk tintje.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
238337
Homepage ID
165344
Smaak
A
Teller
1464
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
berti
Gelegenheid