Bereidingswijze
De uien in de boter bakken, niet glazig
en net niet bruin. Voor een flinke pan
soep is 2 liter bouillon en 1 kg uien
nodig. Tijdens het bakken toevoegen:
peper, kerrie, basilicum, oregano, buisman.
Omrommelen en bestrooien met bloem.
De bloem bindt de smeltboter, op de nu zichtbaar droge massa de bouillon storten,
eerst nog de poulet met de mergpijp eruit
scheppen. Daarna lekker laten doorkoken
(ca. 20 min). Bij deze hoeveelheid uien
moet je 2 a 3 keer een baksel maken.
en net niet bruin. Voor een flinke pan
soep is 2 liter bouillon en 1 kg uien
nodig. Tijdens het bakken toevoegen:
peper, kerrie, basilicum, oregano, buisman.
Omrommelen en bestrooien met bloem.
De bloem bindt de smeltboter, op de nu zichtbaar droge massa de bouillon storten,
eerst nog de poulet met de mergpijp eruit
scheppen. Daarna lekker laten doorkoken
(ca. 20 min). Bij deze hoeveelheid uien
moet je 2 a 3 keer een baksel maken.
Vertel iets leuks over dit recept
de Jean Chaudique (x) Jan van Warmerdam,
waarbij hij schreef: basissoep is een
lekkere bouillon, getrokken van 1/2 pond
poulet met mergpijpje.
Persoonlijk is een half zakje peper
me 'iets' teveel en ook de 250 gr boter
zou ik vervangen door 100 gram.
Ingrediƫnten
* 1 kg grote uien
* 1/2 zakje witte peper
* snuifje basilicum
* snuifje oregano
* wat kerrie
* 2 el bloem
* 250 gr margarine
* vleugje buisman
* snuifje knoflookpoeder
* 4 grote soeptabletten
schone handen
* 1/2 zakje witte peper
* snuifje basilicum
* snuifje oregano
* wat kerrie
* 2 el bloem
* 250 gr margarine
* vleugje buisman
* snuifje knoflookpoeder
* 4 grote soeptabletten
schone handen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
236937
Homepage ID
165344
Smaak
P
Teller
654
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid