Bereidingswijze
Bekleed de springvorm met bakpapier. Haal de beide ijssoorten uit de diepvriezer en laat ze enigszins zacht worden (ca. 20 minuten). Neem 1/3 gedeelte van het chocoladeroomijs en strijk dit uit in de vorm. Sprenkel er 2 eetlepels koffiecreamlikeur overheen. Neem vervolgens 1/3 gedeelte van het vanilleroomijs en verdeel dit over het chocoladeroomijs. Doe dit in totaal drie maal. Zet de ijstaart tot vlak voor het serveren terug in de diepvriezer. Klop de slagroom met 1-2 eetlepels koffiecreamlikeur en de inhoud van het zakje klopvast. Maak met de chocoladesticks een klok die op 5 voor 12 staat op de ijstaart en garneer met toefjes slagroom.
Vertel iets leuks over dit recept
Iets zoet voor/tijdens het nieuwe jaar
Ingrediƫnten
1 liter chocoladeroomijs, 1 liter vanilleroomijs, ca. 9 eetlepels koffiecreamlikeur
Voor de garnering: 1/8-1/4 liter slagroom (afhankelijk van je smaak), 1 zakje klopvast, 1 pakje chocoladesticks
Voor de garnering: 1/8-1/4 liter slagroom (afhankelijk van je smaak), 1 zakje klopvast, 1 pakje chocoladesticks
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvrom met een middellijn van 22-24 cm, bakpapier, koudvuur-sterretjes
Leuke tips
Serveer de taart iets voor middernacht met brandende koudvuur-sterretjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
159009
Homepage ID
39214
Smaak
Z
Teller
314
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid