Vuurwerksoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 20:15
Bereidingswijze
Pel de uien en snijd ze klein. Schrap de wortelen en snijd ze klein. Verhit de boter en bak de ui zachtjes glazig. Voeg de wortel en de kippebouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en laat deze zachtjes doorkoken tot de wortel gaar is (ca. 30 minuten). Zeef de soep en pureer de vaste bestanddelen met een keukenmachine of roerzeef. Meng de puree met de gezeefde soep. Voeg het sinaasappelsap toe en verwarm al roerende de soep. Maak de paprika schoon, snijd deze in blokjes en voeg ze op het laatste moment toe aan de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout. Schenk de soep in de soepkommen. Garneer met een lepel zure room en wat geraspte sinaasappelschil.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Speciaal voor oud en nieuw
Ingrediƫnten
2 flinke uien, 500 gram wortelen, 20 gram boter, 7.5 dl kippeboullon, 2.5 dl sinaasappelsap, 1 rode paprika, zout, peper, 6 eetlepels zure room, raspsel van 1 sinaasappel
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine of roerzeef
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
159005
Homepage ID
39214
Smaak
N
Teller
907
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
angelique_l
Gelegenheid