Advocaatcharlotte

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 19:31
Bereidingswijze
In kom rest van slagroom met poedersuiker stijfkloppen. Overdoen in spuitzak. Uitstekende deel kaneelbiscuits op gelijke hoogte met pudding afsnijden. Platte schaal op vorm leggen. Samen keren, even schudden en charlotte uit vorm laten komen. Bakpapier verwijderen. Bovenkant van charlotte garneren met hulstblaadjes en toefjes slagroom. Ook langs rand van charlotte kleine toefjes slagroom spuiten. garneren met chocoladepastilles.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een feestelijk dessert met Advocaat
Ingrediƫnten
1.5 dl (vergeperst) sinaasappelsap, 3 zakjes gelatinepoeder (a 13 gram), 100 gram basterdsuiker, 2.5 dl vanillevla, 2.5 dl advocaat, 1/4 1/8 liter slagroom, ca. 14 kaneelbiscuitjes, 1 eetlepel poedersuiker, 2 chocolade hulstblaadjes, 6 rode chocoladepastilles
Hulpmiddelen & keukengerei
ronde puddingvorm met recht rand inhoud ca. 1 liter, bakpapier of plasticfolie, zpuitzak met fijne kartelmond
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
158980
Homepage ID
39214
Smaak
Z
Teller
530
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In pan sinaasappelsap in ca. 1 minuut verwarmen tot lauwwarm. In kom sinaasappelsap en gelatinepoeder met handmixer in ca. 2 minuten tot luchtig mengsel kloppen (zakjes 1 voor 1 toevoegen). Basterdsuiker erdoor kloppen. Vanillevla en advocaat erdoor kloppen. In andere kom 1/4 liter slagroom stijfkloppen. Slagroom luchtig door advocaatmengsel scheppen. Bodem van vorm bekleden met bakpapier. Kaneelbiscuitjes naast elkaar tegen rand van vorm zetten met kaneelkant naar buiten (biscuitjes steken iets uit). Pudding in vorm scheppen en bovenkant met bolle kant van natgemaakte eetlepel gladstrijken. Advocaatcharlotte in koelkast in ca. 4 uur laten opstijven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
angelique_l
Gelegenheid