Ansjovissnacks

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 21:24
Bereidingswijze
Leg in de lengte van elke rechthoek twee of drie ansjovisreepjes. Vouw het rechoekje om (je hebt nu een langwerpige "rol"). Snij deze rol in de breedte door, in stukjes van /- twee centimeter.
Leg deze stukjes op een ingevette bakplaat of op bakpapier. Schuif het in de oven en zet deze op ongeveer 175 graden. Na ongeveer vijf minuten is het bladerdeeg gerezen en klaar(lichtbruin).
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere borrelsnacks van bladerdeeg en ansjovis
Ingrediƫnten
bladerdeeg, ansjovis, bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat/vetvrij papier, snijplank, mes, keukenpapier
Leuke tips
Lekker als klein voorgerecht of bij de borrel. Licht zilte smaak combineert prima met de wat romige smaak van bladerdeeg
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
157692
Homepage ID
34676
Smaak
Q
Teller
1271
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Leg vier plakjes bladerdeeg op een (licht) met bloem bestrooide snijplank. Laat het bladerdeeg ontdooien.
Maak een blikje ansjovisreepjes open en giet dit af. Haal de ansjovisreepjes er uit en leg deze op keukenpapier en dep het restant van de olie eraf.
Snij het bladerdeeg in de lengte door. Je krijgt nu per plakje twee rechthoeken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dolen1
Gelegenheid