Appelbeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 19:52
Bereidingswijze
Verwarm de olie tot er damp afkomt* Schil en boor de appels en snijdt ze in schijven* Besprenkel ze eventueel met citroensap* Appelplakken met behulp van een vork door het deeg halen en dadelijk gaar en bruin bakken* Uit laten lekken in een zeef met keukenpapier*
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nog nooit mislukt! Ook te maken met banaan en ananas.
Ingrediƫnten
150 gr bloem, krap 10 gr (verse) gist, 2,25 dl lauwe melk of 1,75 dl melk en 1 ei, ca 6 goudreinetten, eventueel citroensap, olie om in te frituren, suiker, kaneel, poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Hoge pan om in te frituren
Leuke tips
Bestrooi de Appelbeignets met poedersuiker of kaneelsuiker naar wens.* Tip: ook lekker met banaan en ananas!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
157654
Homepage ID
39517
Smaak
Z
Teller
1077
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak een gistbeslag van bloem, aangemengde gist, zout, 1,5 dl melk of 1 dl melk en 1 ei* Het beslag verdunnen met de rest van de melk* Dichtgedekt laten rijzen op een warm maar niet heet plekje: 45 tot 60 minuten*
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
geertje71
Gelegenheid