Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 120 Graden Celsius.
Ontvet een metalen kom en de garden van je mixer goed, ieder spoortje van vet, zetmeel of reinigingsmiddel zal het stijfkloppen van je eiwitten (ernstig) bemoeilijken. Zorg er ook voor dat de eiwitten geen spoortje eigeel bevatten.
Klop de eiwitten met het snufje zout wit en schuimig.
Voeg daarna beetje bij beetje de fijne kristalsuiker toe en klop verder tot een stevig, glanzend schuim dat in pieken blijft staan.
Spatel voorzichtig de poedersuiker door het stijfgeslagen eiwit, zodat je de ingeslagen lucht behoudt.
Spatel vervolgens de hazelnoten voorzichtig door het eiwit.
Doe het hazelnoot-eiwitmengsel in een spuitzak met een groot, glad spuitmondje.
Spuit twee cirkels met een diameter van 24 cm en een dikte van 1,5 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat de plakken schuim gedurende 45 minuten in de oven drogen. (Laat af en toe wat vocht ontsnappen door de ovendeur te openen)
Als de plakken goed droog aanvoelen, deze laten afkoelen op een rooster.
Maak het mokka-extract: Roer de bruine suiker en de Nescafé door de hete espresso tot deze helemaal zijn opgelost.
Maak de hazelnoot-pâte: Doe de geroosterde hazelnoten en de suiker in een keukenmachine en maal fijn tot er een dikke pasta is ontstaan.
Klop de slagroom met de suiker goed stevig.
Spatel voorzichtig het mokka-extract en de hazelnootpâte door de slagroom.
Spuit een deel van de slagroom met een spuitzak op de afgekoelde plak hazelnootschuim zodat dit de hele plak bedekt.
Dek af met de tweede hazelnootschuimplak.
Bestrijk met een spatel of een glaceermes de taart met een heel dun laagje slagroom.
Bedek de taart aan de boven- en zijkant met de gehakte hazelnoten.
Spuit tot slot een paar sierlijke rozetten (met een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van 15 mm) met de overgebleven slagroom.
Bestrooi met wat poedersuiker en zet een paar uur weg in de koelkast.
Ontvet een metalen kom en de garden van je mixer goed, ieder spoortje van vet, zetmeel of reinigingsmiddel zal het stijfkloppen van je eiwitten (ernstig) bemoeilijken. Zorg er ook voor dat de eiwitten geen spoortje eigeel bevatten.
Klop de eiwitten met het snufje zout wit en schuimig.
Voeg daarna beetje bij beetje de fijne kristalsuiker toe en klop verder tot een stevig, glanzend schuim dat in pieken blijft staan.
Spatel voorzichtig de poedersuiker door het stijfgeslagen eiwit, zodat je de ingeslagen lucht behoudt.
Spatel vervolgens de hazelnoten voorzichtig door het eiwit.
Doe het hazelnoot-eiwitmengsel in een spuitzak met een groot, glad spuitmondje.
Spuit twee cirkels met een diameter van 24 cm en een dikte van 1,5 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat de plakken schuim gedurende 45 minuten in de oven drogen. (Laat af en toe wat vocht ontsnappen door de ovendeur te openen)
Als de plakken goed droog aanvoelen, deze laten afkoelen op een rooster.
Maak het mokka-extract: Roer de bruine suiker en de Nescafé door de hete espresso tot deze helemaal zijn opgelost.
Maak de hazelnoot-pâte: Doe de geroosterde hazelnoten en de suiker in een keukenmachine en maal fijn tot er een dikke pasta is ontstaan.
Klop de slagroom met de suiker goed stevig.
Spatel voorzichtig het mokka-extract en de hazelnootpâte door de slagroom.
Spuit een deel van de slagroom met een spuitzak op de afgekoelde plak hazelnootschuim zodat dit de hele plak bedekt.
Dek af met de tweede hazelnootschuimplak.
Bestrijk met een spatel of een glaceermes de taart met een heel dun laagje slagroom.
Bedek de taart aan de boven- en zijkant met de gehakte hazelnoten.
Spuit tot slot een paar sierlijke rozetten (met een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van 15 mm) met de overgebleven slagroom.
Bestrooi met wat poedersuiker en zet een paar uur weg in de koelkast.
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
van internet gepukt.
Ingrediënten
Ingrediënten:
Schuim:
100 gram eiwit (van ca. 3 eieren) op kamertemperatuur
Mespunt zout
166 gram fijne kristalsuiker
113 gram poedersuiker
113 gram hazelnoten, gemalen
Vulling/afwerking:
450 gram slagroom
45 gram fijne kristalsuiker
15 gram mokka-extract ( 13 gram zeer sterke, warme espressokoffie, 4 gram bruine suiker, 1 gram Nescafé oploskoffie)
25 gram hazelnoot-pâte (16 gram geroosterde hazelnoten, 10 gram fijne kristalsuiker)
150 gram hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
45 gram poedersuiker
Schuim:
100 gram eiwit (van ca. 3 eieren) op kamertemperatuur
Mespunt zout
166 gram fijne kristalsuiker
113 gram poedersuiker
113 gram hazelnoten, gemalen
Vulling/afwerking:
450 gram slagroom
45 gram fijne kristalsuiker
15 gram mokka-extract ( 13 gram zeer sterke, warme espressokoffie, 4 gram bruine suiker, 1 gram Nescafé oploskoffie)
25 gram hazelnoot-pâte (16 gram geroosterde hazelnoten, 10 gram fijne kristalsuiker)
150 gram hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
45 gram poedersuiker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1494775
Homepage ID
3042622
Teller
0
Bron
bakker Holtkamp
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid