Bereidingswijze
-Kook de pasta 5 minuten in kokend water.
-Breng in een aparte pan de melk aan de kook met de citroenschil, suiker en kaneelstokjes.
-Voeg de gekookte noedels toe en breng aan de kook, zet dan het vuur lager, maar blijf roeren.
-Voeg de boter toe en neem de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen terwijl je blijft roeren.
-Voeg dan de eidooiers toe en blijf goed roeren om geen 'omeletten' te maken
-Eenmaal grondig gemengd, giet je alles op een schaal en verwijder je de kaneelstokjes en citroenschil.
- Laat afkoelen en versier met gemalen kaneel (creativiteit wordt aangemoedigd).
-Breng in een aparte pan de melk aan de kook met de citroenschil, suiker en kaneelstokjes.
-Voeg de gekookte noedels toe en breng aan de kook, zet dan het vuur lager, maar blijf roeren.
-Voeg de boter toe en neem de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen terwijl je blijft roeren.
-Voeg dan de eidooiers toe en blijf goed roeren om geen 'omeletten' te maken
-Eenmaal grondig gemengd, giet je alles op een schaal en verwijder je de kaneelstokjes en citroenschil.
- Laat afkoelen en versier met gemalen kaneel (creativiteit wordt aangemoedigd).
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Geen kersttafel in Portugal is compleet zonder aletria. Dit traditionele dessert heeft niet voor niets een speciaal plekje in de harten van veel locals. In wezen is het een kruising tussen pasta en zoete pudding.
Ingrediƫnten
100 gram engelenhaarpasta
32 cl melk
100 g suiker
3,5 eetlepels boter
3 losgeklopte eidooiers
1 hele citroenschil
kaneel (2 stokjes + poeder)
32 cl melk
100 g suiker
3,5 eetlepels boter
3 losgeklopte eidooiers
1 hele citroenschil
kaneel (2 stokjes + poeder)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494659
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - the taste of Porto -
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid