Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af, laat ze goed droogstomen.
Stamp de aardappelen fijn met de mascarpone. Het moet een luchtige puree worden. Vind je de puree te dik doe er dan wat melk bij.
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak hierin de lente-uitjes en de gesnipperde knoflook plm. 3 minuten op een lage warmtebron.
Voeg de oregano en de gedroogde tomaten hieraan toe. Verwarm een paar minuten mee.
Roer de pesto, de goed uitgelekte sperziebonen, de Parmezaanse kaas en het lente-ui-tomatenmengsel door de aardappelpuree.
Maak de stamppot op smaak met peper en zout.
Stamp de aardappelen fijn met de mascarpone. Het moet een luchtige puree worden. Vind je de puree te dik doe er dan wat melk bij.
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak hierin de lente-uitjes en de gesnipperde knoflook plm. 3 minuten op een lage warmtebron.
Voeg de oregano en de gedroogde tomaten hieraan toe. Verwarm een paar minuten mee.
Roer de pesto, de goed uitgelekte sperziebonen, de Parmezaanse kaas en het lente-ui-tomatenmengsel door de aardappelpuree.
Maak de stamppot op smaak met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
In deze stamppot, waarvan alleen de aardappelen gestampt worden, zitten beetgaar gekookte sperziebonen met mascarpone, lente-uitjes en gedroogde tomaten. Op smaak gebracht met pesto, oregano en Parmezaanse kaas.
De foto is niet geweldig want stamppotten zijn moeilijk te fotograferen. Maar het resultaat was erg lekker.
De foto is niet geweldig want stamppotten zijn moeilijk te fotograferen. Maar het resultaat was erg lekker.
Ingrediënten
350 gram sperziebonen wat kleiner gemaakt
600 gram kruimige aardappelen
2 eetlepels olijfolie
3 lente-uitjes , schoongemaakt in ringetjes gesneden
2 teentjes knoflook , gepeld en gesnipperd
1 afgestreken eetlepel gedroogde oregano
3 half gedroogde tomaten, in stukjes gesneden
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
1 flinke eetlepel basilicumpesto
Peper, zout
100 gram mascarpone
600 gram kruimige aardappelen
2 eetlepels olijfolie
3 lente-uitjes , schoongemaakt in ringetjes gesneden
2 teentjes knoflook , gepeld en gesnipperd
1 afgestreken eetlepel gedroogde oregano
3 half gedroogde tomaten, in stukjes gesneden
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
1 flinke eetlepel basilicumpesto
Peper, zout
100 gram mascarpone
Hulpmiddelen & keukengerei
aardappelstamper
pan
vergiet
pan
vergiet
Leuke tips
Je kunt de stamppot eventueel nog gratineren in de oven (200 graden). Strooi er dan nog wat geraspte kaas over.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494646
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid