Bereidingswijze
Splits de eieren (de eidooiers worden niet gebruikt) en pers de citroen uit.
Doe de eiwitten in een kom, voeg 1 eetlepel citroensap toe.
Klop met een mixer het eiwit tot stijve pieken.
Klop de suiker erdoor tot het mengsel zo stijf is, dat je de kom op de kop kunt houden. Spatel het amandelmeel erdoor.
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil.
Spatel het vanillemerg en het sinaasappelrasp door het deeg.
Laat het deeg minstens 3 uur afgedekt met plastic folie rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm plm. 30 bolletjes van Ø4 cm van het deeg.
Leg ze op de bakplaat en druk ietsje platter. Bestuif met een zeefje met de poedersuiker.
Bak de ricciarelli in de oven in ca. 18 min. krokant en gaar.
Laat afkoelen.
Doe de eiwitten in een kom, voeg 1 eetlepel citroensap toe.
Klop met een mixer het eiwit tot stijve pieken.
Klop de suiker erdoor tot het mengsel zo stijf is, dat je de kom op de kop kunt houden. Spatel het amandelmeel erdoor.
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil.
Spatel het vanillemerg en het sinaasappelrasp door het deeg.
Laat het deeg minstens 3 uur afgedekt met plastic folie rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm plm. 30 bolletjes van Ø4 cm van het deeg.
Leg ze op de bakplaat en druk ietsje platter. Bestuif met een zeefje met de poedersuiker.
Bak de ricciarelli in de oven in ca. 18 min. krokant en gaar.
Laat afkoelen.
Afbeelding
Aantal personen
30.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere brosse koekjes gemaakt van stijfgeklopt eiwit met amandelen en walnoten met een vleugje sinaasappel. Snel gemaakt en ook weer snel opgegeten.
Ingrediënten
2 middelgrote eieren, alleen eiwit wordt gebruikt
½ citroen, uitgeperst
200 gram fijne kristalsuiker
200 gram gemalen amandelen of amandelmeel
1 vanillestokje
1 biologische sinaasappel
25 gram poedersuiker
½ citroen, uitgeperst
200 gram fijne kristalsuiker
200 gram gemalen amandelen of amandelmeel
1 vanillestokje
1 biologische sinaasappel
25 gram poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
beslagkom
bakpapier
beslagkom
bakpapier
Leuke tips
Je kunt de ricciarelli maximaal 1 week van tevoren bereiden. Bewaar ze in een goed afgesloten bak of trommel.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1494546
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
AH.recepten
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid