Bereidingswijze
Kook de eier-mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Meng in een kom de sojasaus, oestersaus, sesamolie en suiker.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de sjalotjes en knoflook plm. 1 minuut.
Voeg 3 van de lente-uitjes, bamboescheuten, shiitakes en oesterzwammen toe en bak plm. 5 minuten op middelhoge warmtebron. Giet de saus erbij en breng aan de kook.
Meng de eier-mie erdoor. Roer dan het losgeklopte ei door de mie en laat stollen.
Maak op smaak met zout, peper en chilivlokken.
Garneer met het laatste lente-uitje dat je in dunne ringen gesneden hebt.
Giet af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Meng in een kom de sojasaus, oestersaus, sesamolie en suiker.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de sjalotjes en knoflook plm. 1 minuut.
Voeg 3 van de lente-uitjes, bamboescheuten, shiitakes en oesterzwammen toe en bak plm. 5 minuten op middelhoge warmtebron. Giet de saus erbij en breng aan de kook.
Meng de eier-mie erdoor. Roer dan het losgeklopte ei door de mie en laat stollen.
Maak op smaak met zout, peper en chilivlokken.
Garneer met het laatste lente-uitje dat je in dunne ringen gesneden hebt.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dagje vegetarisch met verse paddenstoelen en bamboescheuten (blik). In dit gerecht mis je het vlees niet. Geïnspireerd door een recept uit het Parool.
Ingrediënten
250 gram Chinese eier-mie
2 eetlepels arachideolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 sjalotjes, gesnipperd
200 gram oesterzwammen, in reepjes gesneden
150 gram shiitake, in reepjes gesneden
1 blikje bamboescheuten op water (227 gram), uitgelekt en kleingesneden
3 eetlepels lichte sojasaus
1½ eetlepel oestersaus
1 theelepel sesamolie
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
½ theelepel geelwortel (koenjit)
3 + 1 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
Zout, peper
½ theelepel chilivlokken
1 los geklopt ei
2 eetlepels arachideolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 sjalotjes, gesnipperd
200 gram oesterzwammen, in reepjes gesneden
150 gram shiitake, in reepjes gesneden
1 blikje bamboescheuten op water (227 gram), uitgelekt en kleingesneden
3 eetlepels lichte sojasaus
1½ eetlepel oestersaus
1 theelepel sesamolie
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
½ theelepel geelwortel (koenjit)
3 + 1 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
Zout, peper
½ theelepel chilivlokken
1 los geklopt ei
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of wok
Leuke tips
Lekker met een komkommersalade. bijv.
https://www.smulweb.nl/recepten/1461947/lekkere-frisse-komkommersalade-met-chilisaus-en-lenteuitjes
https://www.smulweb.nl/recepten/1461947/lekkere-frisse-komkommersalade-met-chilisaus-en-lenteuitjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494544
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid